Deel dit artikel
-

Bending Spoons overweegt beursgang

Als Bending Spoons is het onbekend bij velen, maar als eigenaar van diensten als Evernote, Meetup en Hopin raakt het honderden miljoenen. De Italianen overwegen een beursgang.

In een interview met techtitel Sifted noemt CEO Luca Ferrari het eerder wel dan niet waarschijnlijk dat zijn Bending Spoons naar de beurs gaat. Daar hangt hij verder geen tijdlijn aan, maar hij legt wel uit waarom het logisch is.

Zijn bedrijf bestaat elf jaar, is altijd winstgevend geweest, en raakt gespecialiseerd in het scannen en kopen van overnamekandidaten. Het rijgen van bedrijven is een financiële activiteit waar een notering in zijn beleving bij past. Het geeft voordelen, zoals het vermogen in nieuw geld op te halen.

Later deze maand gaat de scale-up bekendmaken dat zijn omzet vorig jaar met een factor 2,5 is gegroeid tot 392 miljoen dollar. Dat zal in het nu lopende jaar vermoedelijk stijgen tot boven de half miljard dollar.

De Italianen houden er een strenge maar eerlijke strategie op na nadat het een bedrijf overneemt. De kosten moeten drastisch omlaag en voor de diensten moet een eerlijke prijs worden gevraagd. Bij Evernote betekende dat een kleine verdubbeling van de prijs en ontslag voor alle medewerkers in de VS. Waar eerdere eigenaren jaren ploeterden boekt Ferrari netto winst. Bij Meetup paste hij dezelfde truc toe.

Vorige week maakte de ondernemer bekend dat hij videostreamer Hopin had gekocht. Vimeo greep hij naast.

De videosites zijn een aanvulling op het Bending Spoons’ eigen foto- en videoproducten Remini en Splice. De onderneming is van oorsprong een software-ontwikkelaar met speciale interesse in mobiele apps.

Afgelopen februari maakte de onderneming uit Milaan bekend dat het 155 miljoen dollar groeigeld heeft opgehaald tegen een waardering van 2,5 miljard.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond