Deel dit artikel
-

Benelux uitgevers willen Spotify voor e-books

Het Nederlandse WPG Uitgevers en zijn Belgische branchegenoot Lannoo willen een soort Spotify voor boeken lanceren. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd op basis van een fusiemelding bij de Nederlandse mededingingsautorieit ACM.

Die melding bevat geen bijzonderheden, maar De Tijd meent begrepen te hebben dat consumenten tegen een vast bedrag per maand een (on)beperkt aantal e-boeken kunnen lezen.

In de muziekwereld is deze abonnementsformule reeds gemeengoed. Naast Spotify bieden ook onder meer Deezer en Google (All Access) deze mogelijkheid. Netflix hanteert hetzelfde model voor films en serie.

Ook voor e-books zijn er al vergelijkbare modellen. In Duitsland is er Skoobe, in Spanje 24symbols en in Nederland Yindo. Deze laatste werkt alleen voor bibliotheken. Via het e-portal van NBD/Biblion haalt een bibliotheeklid een ePub-kopie naar zijn eigen computer, die na het verstrijken van de uitleentermijn automatisch verdwijnt.

WPG, onderdeel van de Weekblad Pers, beweegt zich vooral op de educatieve markt. Lannoo heeft een zeer breed aanbod.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rikky van Boekenwolk

Het zusje van Yindo heet BOEKENWOLK en da’s een online bieb met digitale kinderboeken. Ouders sluiten een abonnement af en kinderen kunnen vervolgens onbeperkt online lezen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond