Deel dit artikel
-

Bereik Amazon in Nederland plust 20 procent

Het bereik van Amazon in Nederland is afgelopen jaar met twintig procent toegenomen tot 4,3 miljoen in april 2020. De piek lag, niet verwonderlijk, in november.

Nieuwe cijfers van Vinex, de instantie die het bereik van Nederlands grootste websites meet, laten zien dat het bereik van Amazon in Nederland in grote lijnen toeneemt. In de eerste maanden van 2020 was wel een dip zichtbaar, maar die is te wijten aan seizoensinvloeden. Na de feestmaand december gaat altijd even de hand op de knip.

Het Amerikaanse online warenhuis had vorige maand 4,1 miljoen bezoekers en stond daarmee op plek 28 in de top vijftig. En daar lijkt weinig verandering in te komen. Elk kwartaal staat Amazon tussen plek 25 en dertig. Het komt niet uit de groep onder de subtop. Ter vergelijking: bol.com groeide afgelopen jaar ook, zij het met zes procent tot 10,8 miljoen. Dat is nagenoeg elke Nederlander met een internetverbinding.

Marktplaats.nl, op plaats negen, is de enige andere e-commercepartij in de top tien. De prikbordsite groeide qua bereik niet afgelopen jaar. Dat bleef ongewijzigd op 7,7 miljoen.

Gekeken naar de top tien valt op dat die word gedomineerd door Amerikaanse webdiensten. Zeven van de tien topbestemmingen zijn in handen van Facebook en Google.

Booking.com staat onder normale omstandigheden ergens tussen plaats dertig en veertig. In het recentste Vinex-rapport valt het Nederlandse reisportal buiten de top vijftig.

Deel dit bericht

3 Reacties

Nostradamus - Nostradamus

Zo’n groot bereik was al te verwachten.. Ik denk dat het steeds meer zal worden, aangezien het aanbod steeds gaat vergroten.

martijn

Dit is niet echt goed nieuws, dus binnenkort werken wij allemaal ergens in een distributiecentrum van Amazon?

Hoera voor de vooruitgang.

Hadden jullie al gehoord dat Bezos zich binnenkort moet verantworden voor de Senaat, maar dat hij daar weinig zin in heeft. De man heeft kennelijk iets te verbergen….

Bram

Martijn toch, het befaamde aluhoedje

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond