Deel dit artikel
-

Bereik Hyves groeit tot boven 55 procent

Profielensite Hyves hoopt dit jaar meer dan 10 miljard pageviews te genereren. De site zag zijn bereik afgelopen jaar al met 66 procent stijgen tot ruim 55 procent.

Meer dan de helft van de Nederlanders komt minimaal één keer per maand op Hyves om te kletsen, spieden of hobby’en.

Met een bereik van 55,5 procent in de maand november 2008 staat de profielsite eenzaam aan de top. De nummer twee volgens de Stir-bereiksmetingen is Marktplaats.nl met 45,8 procent.

Hyves zag zijn bereik tussen november 2007 en november 2008 groeien van 33,6 procent naar 55,5 procent. De site verwerkte in november jongstleden 156 miljoen bezoeken.

Raymond Spanjar van Hyves zegt dat zijn site in 2008 verdubbelde naar 5 miljard pageviews en 7 miljoen geregistreerde gebruikers. "Uiteraard verwachten we dat dat volgend jaar weer verdubbelt".

Hoeveel verkeer hij via mobiele telefoons verwacht, zegt hij niet. "2009 wordt het jaar van het mobiel hyven". Spanjar sprak eerder al de hoop uit dat er voor april 2009 100.000 mobiele gebruikers van Hyves’ applicaties zouden zijn.

Deel dit bericht

4 Reacties

kerel

Jammer dat ze er zo weinig mee doen qua commerciele mogelijkheden

Paul

Zou knap zijn als ze dit jaar verdubbelen: op naar de 110% marktaandeel?

Bart

Als ik in de stir cijfers kijk hebben ze zelfs in de leeftijdscategorie van 35-49 een bereik van meer dan 65%. Dat lijkt mij echt bizar hoog. Is er een andere manier waarop dit gevalideerd kan worden.

Jan van Elk

Raymond Spanjar van Hyves zegt o.a. dat zijn site in 2008 verdubbelde naar 7 miljoen geregistreerde gebruikers.Hij zou moeten zeggen: 7 miljoen geregistreerde "profielen".Binnen 5 minuten maak je namelijk een profiel aan.Vele hyvers hebben twee of meer profielen. Daarboven komen er nog de profielen met 0 vrienden, in het verleden aangemaakt en nooit gebruikt.Ook zijn er bedrijfsprofielen die aangemaakt worden als een persoonlijk profiel. Etc etc.    

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond