Deel dit artikel
-

Berichtenapp Signal onderuit door toestroom gebruikers

Berichtenapp Signal was afgelopen weekend grotendeels onbereikbaar. Zeker 24 uur kon de app niet worden gebruikt. In korte tijd heeft Signal namelijk miljoenen extra gebruikers gekregen na de ophef over de aanstaande gebruikersvoorwaarden van WhatsApp.

Het bedrijf kon de drukte niet aan, maar heeft inmiddels de capaciteit uitgebreid.

Signal zegt wel dat gebruikers mogelijk nog foutmeldingen kunnen krijgen, maar die hebben weinig om het lijf.

Qua werkwijze verschilt Signal weinig van soortgelijke apps als Telegram. De app focust zich op privacy, maar biedt ook een reeks handige functies en mogelijkheden. De app maakt, net als bijvoorbeeld WhatsApp, gebruik van end-to-end-versleuteling, maar is open source. De broncode is voor iedereen beschikbaar.

Signal bevat geen reclame, heeft geen banden met marketeers, en ‘je gedrag wordt niet gevolgd’.

Het is de vraag of nieuwe gebruikers de app trouw zullen blijven. WhatsApp heeft zijn voornemen om data te delen met Facebook voor zich uitgeschoven. De nieuwe voorwaarden gaan mei 2021 in, maar gelden niet voor Europese gebruikers. Daar is datadeling niet toegestaan.

Foto Shutterstock

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bob

Wat wordt het uiteindelijke verdienmodel van Signal of Telegram? Het zijn voor de eindgebruiker gratis diensten. Development en hosting van deze service kost geld. Momenteel kan je doneren, al lijkt mij donatie geen duurzame oplossing. Een betaalde-app schrikt mogelijk teveel gebruikers af. Blijft advertenties over, wat op gespanne voet staat met het privacy beleid.

Liesbeth

Wii ik best voor betalen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond