Deel dit artikel
-

Beroep online kansspelaanbieders tegen fusie Staatsloterij en de Lotto verworpen

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft dinsdag bepaald dat toezichthouder ACM terecht de fusie tussen de Staatsloterij en de Lotto in 2015 goedkeurde. Het CBb verwerpt daarmee het beroep van de Stichting Speel Verantwoord (SVV).

De Staatsloterij en de Lotto zijn verder gegaan als De Nederlandse Loterij. De ACM had geen bezwaar tegen de concentratie omdat de kansspelen die beide partijen aanboden niet of slechts in geringe mate met elkaar concurreerden. De Rechtbank Rotterdam was het in haar uitspraak in de beroepszaak met de ACM eens.

SSV, een stichting die opkomt voor belangen van bepaalde online kansspelaanbieders, had er wel moeite mee. Zij vreesde dat met het samengaan van de twee loterijen aanbieders in de Nederlandse Loterij een te machtige aanbieder zou ontstaan op de toekomstige markt voor online kansspelen (sportweddenschappen en casinospelen). De wet kansspelen op afstand, die inmiddels is aangenomen, maakt vergunningen voor dergelijk online aanbod in Nederland mogelijk. De gefuseerde organisatie biedt nog geen online kansspelen aan, maar zal dat vanaf volgend jaar ongetwijfeld gaan doen.

SVV vertegenwoordigt grote online aanbieders als bet365, Betsson, Dazzletag, Flutter, GVC en Kindred.

Het CBb onderschrijft de conclusie van de ACM dat de Staatsloterij en de Lotto kansspelen zijn die een zeer geringe concurrentiedruk op elkaar uitoefenden.

De uitspraak van het CBb is definitief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond