Deel dit artikel
-

Beschikbaarheid AppleTV in Benelux nog onduidelijk

Apple Nederland heeft nog geen informatie over de beschikbaarheid van de nieuwe Apple TV in de Benelux. Die is volgende week al wel in de VS te koop.

Apple topman Tim Cook onthulde deze week dat de verkoop in de VS volgende week begint. Voorbestellen kan vanaf maandag. Eind volgende week kunnen de eerste exemplaren al worden bezorgd.

Het is niet waarschijnlijk dat de vierde generatie Apple TV vanaf volgende week ook meteen in de Benelux kan worden besteld. Afgaande op Nederlandse prijslijsten die zijn gelekt kan het echter niet lang meer duren. Een 32GB Apple TV 4 zou volgens Belgische bronnen 179 euro gaan kosten.

De vierde generatie Apple TV heeft een eigen appwinkel en kan nu ook worden gebruikt voor games.

In de VS loopt Apple al enigszins vooruit op het aanbod van live televisie. Daar zijn apps voor de netwerken CBS en NBC op de huidige Apple TV verschenen. Die kunnen echter niet zomaar worden bekeken. Het CBS kanaal kost 6 dollar per maand, voor de NBC app is een kabelabonnement vereist. Apple had aanvankelijk rond deze tijd een pakket televisiezenders willen aanbieden als alternatief voor de kabel. De onderhandelingen verlopen echter moeizaam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond