Deel dit artikel
-

Beslag op miljoenen ponzisite PlanB4you

Het Functioneel Parket heeft beslag gelegd op bankrekeningen van het bedrijf PlanB4you en bankrekeningen van de directeur Johny Schabregs.  In totaal gaat het om 2,7 miljoen euro. De FIOD doet strafrechtelijk onderzoek naar het bedrijf, dat wordt verdacht van oplichting en witwassen. PlanB4you houdt bezoekers voor dat ze makkelijk geld kunnen verdienen door te klikken op banners met advertenties. 

De verdenking is dat het om een soort ponzi-fraude gaat. Het geld van de deelnemers die inleggen bij PlanB4you zou anders worden besteed dan beloofd.

Bezoekers van de site moeten klikken op ‘blokjes’ met banners met advertenties. Daarnaast belooft het bedrijf dat je geld kan verdienen door andere mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan het project. Naast het klikken op de banners heeft PlanB4you ook nog een webshop waar goederen tegen hoge kortingen kunnen worden aangeschaft.

Duizenden mensen in onder andere Nederland, Duitsland, België, Slovenië en Italië hebben de afgelopen maanden geld ingelegd bij PlanB4you. Deelnemers starten vaak met een inleg van 40 euro, maar worden vervolgens verleid om grotere bedragen in te leggen tot wel enkele duizenden euro’s. In filmpjes is te zien dat wordt gesproken over een dagwinst tussen de 30 cent en 2 euro. De opbrengsten zouden kunnen oplopen tot 25 procent winst per maand.

De leden krijgen voor de inleg van echt geld, een fictief bedrag op hun PlanB4you account terug. Het vermoeden is dat de rendementen worden betaald uit de inleg van andere deelnemers. Het OM schrijft: ‘Van noemenswaardige in- en verkoopactiviteit door PlanB4you is vermoedelijk geen sprake, er zou dus geen rendement worden gehaald met de ingelegde gelden. Er zouden privé-uitgaven van de inkomsten worden gedaan, zoals de aankoop van dure auto’s.’

De FIOD heeft op 26 augustus bij een internationale actie in totaal zes panden in Nederland en België doorzocht. De recherche doorzocht een bedrijfspand in Den Bosch en een woning in Hoofddorp. De Belgische Federale Politie heeft een woning en drie bedrijfspanden doorzocht. Er is behalve beslag op bankrekeningen ook beslag gelegd op zeven auto’s, waaronder een Maserati, Jeep en Porsche.

De verdachten in het onderzoek hebben bezwaar gemaakt tegen de beslaglegging door de FIOD en het Functioneel Parket. Begin december heeft de rechtbank Amsterdam bepaald dat die klachten ongegrond zijn.

In september verscheen er al een interview met oprichter Johny Schabregs op het web. ‘Omdat de ING dus een vermoeden had van witwasserij vanwege de bedragen die bij- en afgeschreven werden op de rekening, heeft de ING besloten beslag te leggen op de rekening. Zonder eerst met ons hierover te praten. Ze hebben ons verhaal niet gehoord, ze hebben ons niet eens beschuldigd, ze hebben gewoon alles geblokkeerd!’

Schabregs is 14 december 2012 in Gent failliet verklaard, zo blijkt uit een publicatie van het Belgisch Staatsblad.

Deel dit bericht

9 Reacties

Oni

Van alles klakkeloos overnemen , maar dan helaas foutief , zoals o.a. blijkt uit de laatste zin , failliet verklaard op 14 december!!!
Er staat daaronder toch duidelijk te lezen: DATUM UITSPRAAK 03-05-2012
JAWEL 2012. Dus 2.5 jaar geleden. Maar inderdaad 26 Augustus speelde dit al, 4 maanden later, dus nu, wordt er over bericht door jullie, da’s NIEUWS in jullie ogen. Duizenden mensen was dit al verteld in Augustus toen het gebeurde, en duizenden mensen gaan gewoon door met PlanB4You. Want niets is bewezen en nieuwe out-of-the-box ideeën kunnen en mogen waarschijnlijk niet van de FIOD in dit land, dus wordt de LASTER EN TERREUR CAMPAGNE maar ingezet dmv onnozele stukjes “nieuws” te verspreiden. Iedereen bang maken en dan gaat het vanzelf wel kapot, denken ze zeker. Of denken jullie nu echt dat, mocht dit alles waar zijn en PlanB4You is een verboden organisatie, dat PlanB4You nog zou bestaan, 4 maanden na alle aantijgingen???

Jan Libbenga

Ik moet je helaas corrigeren: Het Functioneel Parket heeft de beslaglegging vandaag (18 december 2014) bekend gemaakt. Dat hangt samen met de rechtszaak begin december waar je blijkbaar overheen hebt gelezen. Zie ook deze mededeling van de Belastingdienst:

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/nieuws/beslag_op_miljoenen_planb4you

Het faillissement was inderdaad van eerdere datum, dat staat er nu duidelijker.

Z.Eur

Nu maar hopen dat die duizenden arme zielepoten hun centjes ooit nog terug zien.
Want als je termen zoals ‘inleg’, ‘fictief bedrag’, ‘Masarati’ en ‘Porsche’ voorbij ziet komen dan weet je wel hoe laat het is.
PlanB4You legt notabene zelf uit dat het een piramide spel is :
https://www.youtube.com/watch?v=LdRXTckoRTQ
Des te harder handlangers zoals gebruiker ‘Oni’ te keer gaan over ‘onwaarheden’ in dit soort artikelen, des te meer waarheid erin zit.

Dafje

PlanB4You doet niets anders dan dingen die krom zijn rechtpraten. Er zijn al flink wat deelnemers gestopt die nattigheid voelden, maar degenen die nu nog lid zijn interesseert het gewoon niet of het een piramidespel is of niet.

aurelia

Planb4you betaalt ook niet uit van het verdiende geld. Ik had blijkbaar tot voor kort meer dan 7000 euro verdiend, zonder uberhaupt iemand anders lid te hebben gemaakt. Alleen door het dagelijkse klikken. Maar uitbetalen kon niet. Behalve dan 250,- per dag uit het kleine opgespaarde potje. Dat heb ik nu 5 x aangevraagd oftewel laten overboeken uit mijn E-Wallet bij Planb4You maar nu ruim 2 maanden later heb ik nog steeds niets gezien. Ze zeggen ook dat het 60 dagen duurt voordat ze uitbetalen. Ondertussenraak je blijkbaar daardoor blokjes kwijt en verdien je dus per dag ook minder. Het is werkelijk zo krom als maar kan. Mijn voorgevoel om niemand anders hiermee in te laten, blijkt een juiste beslissing. Maar je verdient ook zonder andere erin te luizen, maar dat verdienen is dus heel betrekkelijk. Nu kan je dat geld weer steken in een zij=poot van het bedrijf, oftewel je krijgt het never ever !!

M.K.

Ik ben het wel eens met aurelia. Ik ben al lid sinds augustus 2014. Maar als je wilt uitbetalen duurt dat veel te lang. Voorlopig investeer ik niks meer in planb4you eerst zien waar het heen gaat. En als je uit wil betalen moet je over heel wat bricks beschikken anders gaat je account naar de haaien.

marjan

ze zien de realiteit als negativiteit. De Johnny aanhangers leven op een roze wolk. Ze zijn nu geld aan het inzamelen om de borgtocht te betalen voor Johnny. Ze zien niet in dat ze zelf ook schuldig zijn aan oplichting door mensen te blijven inschrijven.

Hans

Wanneer gaan mensen nu eens inzien dat NWM ook op een nette manier kan maar dat er wel gewerkt moet worden.
Nog steeds denken mensen SNEL rijk te worden.
If it’s EASY it’sleazy..
Als het GELD verdienen is zonder veel inspanning mijn advies “HARD WEGRENNEN”.
Helaas bevlekken dit soort constructies de echte WEL NETTE Netwerk marketing bedrijven. En ze komen en ze gaan en laten weer een spoor van ellende en negativiteit achter.
Koffie, Goud, Aandelen, klantenkaarten, allemaal constructies waarbij de INLEG en autoshipments bepalend is voor de bonusstructuur.

Ikzelf ken de markt al wat langer en werk met veel plezier als hoofdberoep met een groot team samen al vele jaren met een groeiend succes en inkomen.
Het kan wel maar verdiep jezelf eens EERST in het marketing pan, het bedrijf en de eigenaren voordat je grote bedragen gaat investeren.
Onbegrijpelijk hoe mensen hun ziel en zaligheid verliezen zonder het bonusplan werkelijk te begrijpen.

http://www.teamvangestel.lr-partner.com

Tonki

Ik heb 700 euro verloren, van mijn zuinige spaarcentjes. en nu bestaat de site niet eens meer. De boeven. Ik geloofde er echt in, maar nu ben ik ‘the hard way’ wijzer geworden. Snel geld verdienen? aan mijn hoela!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond