Deel dit artikel
-

Beslist.nl voelt hete adem Google, sluit webshops gratis aan

Beslist.nl biedt webshops de mogelijkheid om zich gratis aan te sluiten. Net nu Google Shopping van start is gegaan in Nederland. De Nederlandse vergelijkingssite hoopt vooral kleinere webshops binnen te halen die dit om financiële redenen nu nog laten. (meer…)

Deel dit bericht

6 Reacties

Theo L.

Ik vind dit een nobele actie van Beslist, maar ik vraag me af of het echt een antwoord is op de recente stappen van Google.

Je kunt wel een uitgebreid aanbod van winkels hebben, maar wat heb je daar aan als Google van alle kanten je verkeer weg snoept? Enerzijds met Google Shopping, anderzijds met het nieuwe advertentieformaat voor Adwords dat alleen door webshops gebruikt mag worden.

Heel mooi om dan een uitgebreid winkel aanbod te hebben. Maar als Google de consumenten heeft, heb je daar volgens mij niet zo veel aan.

Jos

Er lopen al onderzoeken in Amerika en Europa naar Google’s te grote monopoliepositie en misbruik daarvan (“wolf in schaapskleren”). Ze zijn met de uitrol van Google-shopping nu duidelijk te ver gegaan.
Te hopen dat er nu wat tegen wordt ondernomen.

360 Webshops

Belist.nl zal wel moeten, tegen Google valt niet te concurreren. Google zal op elke markt de nummer 1 willen zijn, en dat zullen ze waarschijnlijk ook worden. The key to succes is nu om met iets totaal anders te komen in de webshop wereld. Lage prijzen en een groot aanbod zal niet helpen met concurreren tegen Google, iets nieuws echter wel.

Eric

Ik begrijp niet dat webshops zich allemaal blindelings aansluiten bij Google. Hebben ze dan niet door dat Google elke keer weer een tussenschakel eruit speelt? De webshops worden de volgende partij die eruit worden geknikkerd, en daar werken ze nu allemaal zelf hard aan mee…

Marco

maw zorg dat je als webwinkel nooit afhankelijk wordt van 3e partijen als het gaat om bezoekers. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Debbie van Steenis

Het is een beetje een moetje, jammer dat het niet eerder bedacht wordt dan zou het toch leuker zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond