Deel dit artikel
-

Beste kwartaal ooit voor online reclame in VS

In het vierde kwartaal werd op de Amerikaanse markt voor online reclame een recordomzet van 2,2 miljard dollar behaald. Dit zegt het IAB in een rapportage samen met PricewaterhouseCoopers. De omzetgroei bedroeg 38 procent.

De omzet op jaarbasis bedroeg 7,2 miljard dollar, een toename van 20 procent ten opzichte van 2002, aldus het IAB (Interactive Advertising Bureau) in het ‘Advertising Revenu Report’, dat het samen metPricewaterhouseCoopers opstelde. De cijfers zijn verkregen door de omzet van de vijftien grootste partijen op de markt voor online reclame te extrapoleren naar de gehele markt. De definitieve cijfers volgen in april.

De omzet van 2,2 miljard dollar in het vierde kwartaal betekent het beste kwartaal ooit voor de Amerikaanse online reclamebranche. De hoogste omzetcijfers, sinds het IAB begon met het vergaren van cijfers over de branche, werden genoteerd in het vierde kwartaal van 2000, toen bedroeg de omzet 2,12 miljard dollar.

De groei in online reclame neemt ook (weer) toe. In de eerste helft van 2003 bedroeg de toename in omzet 10,5 procent en in het derde kwartaal 20 procent, daar komt nu voor het vierde kwartaal een groei van 38 procent bij.

De laatste cijfers over de Nederlandse markt voor online reclame hebben betrekking op de eerste drie kwartalen van 2003. Toen werd er een netto-omzet behaald van 27,1 miljoen euro, aldus de Nederlandse tak van het IAB. Dit betekende een groei van 20 procent in vergelijking met de eerste drie kwartalen van 2002.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond