Deel dit artikel
-

Besteld bij adidas, geleverd door Zalando

Zalando en adidas willen hun logistieke capaciteiten efficiënter kunnen inzetten. Tijdens een proef in Frankrijk verstuurt Zalando goederen vanuit het eigen logistieke centrum in Moissy-Cramayel en levert deze dezelfde dag of de volgende dag bij adidas-klanten in Parijs. Besteld bij adidas, geleverd door Zalando dus.

De proef is begin augustus gestart en is de eerste test van Zalando op het gebied van multichannel. De eerste pakjes zijn volgens de Duitse retailer reeds succesvol geleverd bij adidas-klanten in Parijs. Zij ontvangen hun bestellingen sneller, namelijk binnen een bezorgvenster van twee uur op dezelfde of de volgende dag. De pakjes worden in een neutrale doos geleverd.

Met het lopende project willen adidas en Zalando ook een antwoord bieden op een aantal veranderingen binnen de e-commerce: Klanten verwachten vandaag de dag steeds snellere levering. En merken willen hun klanten bereiken via meer dan één kanaal en in verschillende landen. Dit betekent dat voorraad op steeds meer verschillende locaties moet worden opgeslagen.

Zalando is dan ook van plan om na deze proef Zalando Fulfillment Solutions (ZFS) verder uit te breiden met multichannel-oplossingen. Reeds meer dan 100 merkpartners uit het partnerprogramma maken gebruik van ZFS, wat inhoudt dat ze een deel van hun voorraad opslaan in magazijnen van Zalando. Zalando verzorgt voor hen de levering aan klanten in momenteel 14 Europese markten.

De proef met adidas, overigens geen ZFS partner, zal aanvankelijk zes tot twaalf maanden duren, waarna beide partners de resultaten zullen evalueren.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond