Deel dit artikel
-

‘Bestraf succesvolle scale-ups niet met de NOW-regeling’

De nieuwe NOW-regeling die vanwege de coronacrisis is ingevoerd werkt bedrijven die jaar in jaar uit succesvol groeiden tegen. Vooral scale-ups zijn de dupe van deze regeling, zegt Daan Lammers, voorzitter van Jong Management, de vereniging van jonge ondernemers, tot 40 jaar, gelieerd aan VNO-NCW.

Scale-ups hebben voortdurend grote investeringen gedaan om hun onderneming te laten groeien. Ze zijn ook in omzet en in arbeidsplaatsen gegroeid. Doordat de NOW-regeling alleen kijkt naar het omzetverlies en niet naar de investeringen en andere kosten kunnen zij géén gebruik maken van de regeling. Dit terwijl ook deze bedrijven tijdens de coronacrisis hun omzet zien verdampen.

Jong Management pleit daarom voor aanpassing van de NOW-regeling zodat ook scale-ups er gebruik van kunnen maken.

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) biedt de ondernemers geen hulp. Dat komt doordat de regeling enkel kijkt naar een minimale omzetdaling van 20 procent. Juist de scale-ups die eerder veel hebben geïnvesteerd moeten nu voorrang krijgen. Ze zijn volgens Jong Management bewezen succesvol, tonen veerkracht maar vechten tegelijkertijd ook voor hun bestaan.

De NOW-regeling is bedoeld voor ondernemers met personeel die gedurende drie maanden minimaal 20 procent omzetverlies verwachten. Ze kijkt dus enkel naar de daling van de omzet en niet naar de kostenstructuur of financiële reserves. Door hun snelle groei en daarmee de hoge investeringen zijn de buffers juist bij scale-ups echter klein en komen klappen dus extra hard aan.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond