Deel dit artikel
-

Betaald reclamekijken bij Sharkhunt

Het Britse Sharkhunt biedt surfers 25 pence per online doorgebracht uur. Klinkt leuk, maar je moet er wel wat voor doen: na het invullen van demografische data en persoonlijke voorkeuren krijgr de gebruiker een 'Adbar', een soort banner in de browser die open moet blijven staan. Kabelinternetters laten hem dan natuurlijk vooral 's nachts openstaan.

Adverteerders betalen om gepersonaliseerde reclame naar de Adbar te sturen. Het introverhaal van de website is grappig: 'We willen voorkomen dat enkele grote bedrijven al het geld verdienen en het web interessant houden voor al die miljoenen individuele gebruikers'. Dat klinkt als een filantropische instelling met nobele doelen, maar Sharkhunt wil gewoon geld verdienen aan advertenties.

Na het downloaden van de Adbar en het aangeven van de persoonlijke interessegebieden krijgt de Internetter 25 pence per uur. Dat lijkt weinig, maar met tien uurtjes per week zit je al gauw op 1300 pond per jaar.

Het bedrag kan oplopen door kennissen en vrienden van het nut te overtuigen. Sharkhunt betaalt commissie voor het aanbrengen van nieuwe aandacht. Die Sharkhunt dan weer doorverkoopt aan de adverteerders.

Overigens staan er niet alleen reclames in de Adbar, er wordt ook een winkelkanaal, e-mail service en veilingsysteem gratis aangeboden.

Commentaar WebWatch:
We hebben het nog niet kunnen controleren (het aanmeldformulier werkte nog niet), dus of die cheques ook gaan komen? Als het werkt, dan betekent dat voor mensen die wel tegen een banner aan willen kijken goed nieuws. Voor internetters met een kabelaansluiting is het pas echt fantastisch. Je zet de banner pas aan als je kapt met surfen, de lijn open laten staan kost toch niks extra, dus dan wordt je slapend rijk. 's Nachts als je slaapt verdien je toch nog een krappe gulden per uur. Benieuwd of dat de stroomrekening voor de pc dekt.

Deel dit bericht

1 Reacties

Rolf Stokman

Dit gaat voorlopig zeker niet werken met Sharkhunt. Ze betalen namelijk alleen uit aan inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast gaat de hierboven gestelde theorie dat gebruikers het programma kunnen aanzetten en vervolgens vergeten niet op; het programma detecteerd of er activiteit plaats vind. Wat overigens ook vergeten wordt is dat Engelse bedrijven nou niet bepaald een schoon blazoen hebben op het gebied van betalen… Dus of dit bedrijf een lang leven beschoren is?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond