Deel dit artikel
-

Betaaldienst Mollie integreert Bitcoin

Tienduizenden webwinkels in Nederland kunnen vandaag nog in een klap Bitcoin gaan accepteren en euro’s betaald krijgen. Betaaldienst Mollie brengt daartoe de techniek op de markt.

Gisteren tijdens het Nationaal Bitcoin Congres maakte directeur Gaston Aussems van Mollie de Bitcoinintegratie in zijn betaaldienst bekend.

“Wij geloven in de toekomst van de virtuele valuta omdat het DNA hiervan overeenkomt met dat van e-commerce: real time, lage transactiekosten en grensoverschrijdend. Voordat Bitcoin-betalingen gemeengoed kan worden moet er een tweezijdige markt zijn: genoeg klanten die met Bitcoins kunnen betalen en verkooppunten die Bitcoins accepteren.”

Mollie is een van de grootste payment service providers (psp) uit de Benelux. Het bedrijf richt zich op de grote groep kleinere webwinkeliers. De Mollie API kan overweg met de systemen van onder meer Biedmeer, Magento, Shopify en SEOshop.

Biedmeer, sinds kort onderdeel van CCV, maakte gisteren bekend dat het de Bitcoinoptie van Mollie beschikbaar stelt aan zijn circa dertigduizend klanten.

De psp uit Amsterdam rekent 25 cent transactiekosten aan de merchant.

Aussems’ compagnon Adriaan Mol: “We bieden het op een voor webwinkeliers fijne manier aan. Ze hoeven de optie enkel aan te zetten en bieden de klant zo een Bitcoinkassa. Hij hoeft echter geen aparte wallets aan te maken. Dat doen wij voor hem. Wij ontvangen de Bitcoin, converteren die naar euro en betalen dat aan de merchant tegen de koers van het moment van betaling.”

Grote volumes Bitcoinbetalingen verwacht Mol nog niet. “Het past bij Mollie om dit aan te bieden. Als techneuten vinden wij cryptocurrency interessant.”

Foto: BTC Keychain (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Niels

Het zou ook wel spannend zijn, als ze je de bitcoins gewoon gaven die de mensen betaalden. Met een beetje een lekkere koers cashen 🙂

C. Valli

Jammer dat het pas tegen de herfst beschikbaar komt voor verschillende platformen/partijen. Zal niet gebeuren dat webwinkels gaan overstappen op ander platform om alleen bitcoin’s te gaan aanbieden als betaalmiddel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond