Deel dit artikel
-

Betaaldienst ZayPay volgende maand in de lucht

De internationale betaaldienst ZayPay van Adriaan Mol gaat volgend maand alsnog van start. Dat vertelde Mol gisteren op het Online Betaal Congres in Utrecht.

ZayPay zou aanvankelijk al in het najaar worden gelanceerd, maar Mol zegt zich flink te hebben verkeken op de technische voorbereidingen. Nu is het Amsterdamse bedrijf dan toch zover.

ZayPay gebruikt SMS of de telefoon als betaalmethode. Als de gebruiker online wil betalen, kan hij een SMS sturen of naar een 0900 nummer bellen, waarna het bedrag automatisch van het beltegoed of abonnement wordt afgeschreven. Registratie vooraf is niet noodzakelijk. In de toekomst worden andere betaalmethoden toegevoegd.

ZayPay is geen dienst voor de eindgebruiker, maar fungeert als intermediair voor webwinkels en bestaande online betaaldiensten. ZayPay richt zich op kleine betalingen van rond de 3 euro, maar in de toekomst wil het bedrijf ook zogeheten nanobetalingen aanbieden van 1 eurocent. Daarover wil Mol nog niet veel kwijt.

ZayPay is een activiteit die eigenlijk al werd aangeboden door Mol’s bedrijf Mollie, dat allerlei SMS diensten levert, waaronder microbetalingen. Mol maakt voor ZayPay gebruik van het relatienetwerk van Mollie, waardoor in zeker twintig landen kan worden gelanceerd. Daaronder Canada, Mexico, Turkije en Zuid-Korea. Hoewel het bedrijf eigen kantoren heeft in Brussel en Tel Aviv, wordt volgens Mol zoveel mogelijk samengewerkt met partners.

 

 

Deel dit bericht

3 Reacties

gipi

huh? dit heet toch gewoon Premium SMS/ premium rate calling? what's new? duizenden websites ( denk aan ringtone sites en adult sites )gebruiken dit mechanisme…. of mis ik iest? 

Boris Veldhuijzen van Zanten

He Adriaan, ik zet er wel een fles champagne op dat de site ook op 17 maart nog niet live is. Altijd gevaarlijk dat aankondigen! πŸ˜‰

Boris Veldhuijzen van Zanten

Oops, vandaag live gegaan. Kost me een fles champagne. Eerlijk is eerlijk: gefeliciteerd Adriaan!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond