Deel dit artikel
-

Betaalproviders gaan live in Apples VS App Store, EU nog onduidelijk

Ontwikkelaars in de VS kunnen binnenkort hun iOS-apps in de App Store afrekenen buiten de kassa van Apple om.

Gebruikers van een iPad of iPhone worden dan vanuit de downloadwinkel doorgestuurd naar de externe site van een ontwikkelaar om daar content te kopen of een abonnement te nemen.

Tot op heden was dat verboden volgens de App Store-richtlijnen, maar Apple brengt daar noodgedwongen verandering in. Een rechter bepaalde eerder deze week in een zaak tussen Epic Games en Apple dat laatstgenoemde alternatieve betaalsystemen in zijn winkel moet faciliteren.

Apple heeft de gebruiksvoorwaarden van de App Store nu aangepast. Per transactie vangt het geen dertig maar 27 procent commissie. De externe partij moet zelf zijn betaalsysteem inrichten en onderhouden. Apple moet wel aangeven of het die betreffende betaalsystemen goedkeurt.

Een vergelijkbare zaak tussen Epic en Google is nog gaande.

In 2021 diende Epic tevens een machtklacht in tegen Apple in de EU. Apple stoeit momenteel met de EU over de vraag of het überhaupt onder de Digital Markets Act valt. En dus in hoeverre het kan worden gedwongen zijn winkels aan te passen en andere dienstverleners daarin toe te laten. Daar is nog geen uitsluitsel over.

Foto: Onur Binay, op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond