Deel dit artikel
-

Betaalvereniging: afgelopen week ruim 1,6 miljard euro met iDEAL en creditkaarten betaald

Het aantal transacties in de Kerstperiode in fysieke winkels was veel minder dan in 2018. Waar vorig jaar het verschil met het voorgaande jaar gemiddeld ruim 7 procent was, is dat de afgelopen week slechts 1,25 procent. Dat meldt de Betaalvereniging.

Voor online betalingen met iDEAL en creditkaarten was het verschil met het voorgaande jaar ook minder dan in 2018, maar nog steeds gemiddeld zo’n 20 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. In de week Kerstmis in 2018 was de toename nog zo’n 30% ten opzichte van dezelfde week in 2017.

Ook in webwinkels was afgelopen vrijdag tot nu toe de drukste dag, met 47 procent meer betalingen met iDEAL en creditkaarten dan op een gewone vrijdag. Dat zal tot Kerstmis waarschijnlijk niet meer worden overtroffen, ook niet met de aantallen van zaterdag.

Online is in de zeven dagen van zondag 15 december tot gisteren, zaterdag 21 december, ruim 1,6 miljard euro met iDEAL en creditkaarten betaald. In een normale week is dat minder dan 1,3 miljard euro. Het verschil van ruwweg 350 miljoen euro kan overwegend aan Kerstaankopen worden toegeschreven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond