Deel dit artikel
-

Betaalvereniging Nederland waarschuwt voor gebruik Internet Explorer

Internet bankieren met Internet Explorer is voorlopig niet veilig. Die waarschuwing gaf Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland gisteren mee in het VARA-programma Kassa.

Een nieuw type aanval maakt het mogelijk om beveiligde online transacties, zoals bij elektronisch bankieren, te manipuleren wanneer deze via een onvertrouwd netwerk worden uitgevoerd. Aanvallers kunnen op deze manier ook bedragen aanpassen. Op het scherm wordt de transactie getoond, zoals de gebruiker denkt deze uit te voeren waardoor de fraude niet direct opvalt. De aanval werkt op WiFi-netwerken, maar is ook toe passen op bekabelde netwerken en via virussen en malware.

Browsers moeten ook worden aangepast, maar Microsoft verwacht de benodigde wijzigingen pas in de nieuwe versie van Internet Explorer mee te nemen. Wanneer dit zal zijn is niet bekend.

De banken zullen betalingsverkeer via Internet Explorer niet blokkeren. Volgens Boudewijn zijn er inmiddels afdoende mogelijkheden om de fraude op te sporen. Mochten consumenten hierdoor geld kwijt raken dan zullen de banken dit dekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond