Deel dit artikel
-

‘Betalen met smartphone wordt weldra standaard, cash weg’

Een derde van de Nederlanders heeft amper nog contant geld bij zich. De helft van een groep ondervraagde consumenten denkt over vijf jaar enkel nog met zijn smartphone of een wearable te betalen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Visa Mobile Payment Monitor, een marktonderzoek onder 1.071 Nederlanders door Forsa.

De stap van betalen met een smartphone, horloge, ring of ander persoonlijk voorwerp is ook niet zo groot meer. Meer dan zestig procent van de Nederlanders betaalt het liefst met pinpas. De invoering van contactloos betalen in 2013 legde automatisch de basis voor betalen met andere objecten, zoals telefoon en wearables. Diensten als Apple en Google Pay versnellen die omslag buiten de pinpas om.

De groep die nog geen gebruik maakt van mobiel betalen gaat wellicht binnenkort overstag: één op de drie niet-gebruikers (32%) zegt in de komende twaalf maanden mobiele betalingen te willen uitproberen. De belangrijkste redenen om nog geen gebruik te maken van mobiele betalingen zijn de niet-zichtbare voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden (38%), zorgen over de veiligheid (28%) en het niet willen pakken van de smartphone of wearable bij de kassa van de winkel (20%).

Deel dit bericht

2 Reacties

Arend

Schande de zoveelste stap naar de controle maatschappij ze gaan straks bepalen wat je doet met je geld allemaal schandelijke ideeën van het WEF waar de media propaganda voor moet maken niet aan mee doen alles contant ze kunnen de pot op met hun digitale dictatuur.

Will

gelukkig heb ik nog een duitse bankrekening, boek mijn geld over en pak daar casch!
van de zotte dat we zo gecontroleerd worden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond