Deel dit artikel
-

Betalingsvolume Adyen stijgt in tweede jaarhelft

Het Nederlandse Adyen verwerkte in het tweede kwartaal 544.1 miljard euro, 29 procent meer dan een jaar geleden. In retail werd 92.9 miljard verwerkt, 37 procent meer dan een jaar eerder.

De omzet groeide daarbij met 23 procent naar 887 miljoen euro. EBITDA over de tweede jaarhelft bedroeg 23 miljoen, een stijging van 14 procent.

In heel 203 werd 970.1 miljard euro verwerkt, waarbij retail 159.9 miljard voor zijn rekening nam. De jaaromzet bedroeg 1,6 miljard, met een EBITDA van 743 miljoen.

Adyen regelt de betalingstechnologie bij winkels en webshops zoals De Bijenkorf, Coolblue en Spotify. Via de systemen van Adyen kunnen klanten hun betalingen ontvangen en verwerken.

Adyen opereert in een sterk concurrerende markt. Het bedrijf moet het in de Verenigde Staten onder meer opnemen tegen het Amerikaanse Stripe en tegen PayPal, dat vergelijkbare diensten goedkoper aanbiedt.

Toch blijft Adyen groeien. In de tweede helft van het jaar kwamen er nog 313 voltijdbanen bij, vooral in de omgeving van Amsterdam. In 2024 verwacht Adyen nog enkele honderden nieuwe collega’s aan te nemen, onder meer in commerciële rollen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond