Deel dit artikel
-

Beursbonus van 19 miljoen euro voor bezorgers Deliveroo

De bezorgers van Deliveroo krijgen gezamenlijk een bonus van bijna negentien miljoen euro wanneer het bedrijf, vermoedelijk volgende maand, naar de beurs gaat.

Dat is af te leiden uit financiële details die het Engelse bedrijf vanochtend bekendmaakte in de aanloop naar de geplande beursgang. Voor maaltijdbezorgers is 16 miljoen pond, of 18,6 miljoen euro, gereserveerd als bedankje voor het werk van de afgelopen acht jaar.

Bij de beursgang wordt de onderneming gewaardeerd op 8,4 miljard euro. Hoeveel aandelen in de publieke handel beschikbaar komen, en dus hoeveel de transactie oplevert, is nog niet bekend.

Engelse media schrijven vanochtend over de cijfers van Deliveroo over het jaar 2020. Het bedrijf, ook actief in de grote Nederlandse steden, boekte een omzet van 1,4 miljard euro (+54%) op een gerealiseerd handelsvolume van 4,8 miljard euro (+64%). Dat geld werd bij elkaar gebracht via bestellingen bij 115.000 restaurants en café’s in achthonderd steden in twaalf landen.

Elke maand bedient de marktplaats rond de zes miljoen consumenten. Dat aantal is onverwacht hard gegroeid met de uitbraak van het coronavirus. Mensen later eten liever thuiskomen dan het te gaan halen, of doen dat uit noodzaak.

Onder de streep kleuren Deliveroos cijfers nog steeds rood, al daalde het verlies vorig jaar wel met een derde tot 261 miljoen euro.

Mede-oprichter Will Shu houdt krijgt de beursgang een stemrecht van 20:1, een conditie die verstrijkt na 36 maanden.

Deliveroo groeide, mede met financiering van Amazon, uit tot een speler die op Europees vlak concurreert met Just Eat Takeaway en Uber Eats.

Deel dit bericht

1 Reactie

Michel

€31 per bezorger. Dankjewel! /s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond