Deel dit artikel
-

Coolblue in oktober naar de beurs

Webwinkel Coolblue staat op het punt om naar de Amsterdamse beurs te gaan. Het bedrijf laat vrijdagochtend weten deze intentie te hebben (pdf). De eerste notering aan Euronext zou binnen twee weken een feit zijn, meldt het FD vrijdag.

In februari kondigde Coolblue aan dat het een beursgang zou gaan onderzoeken. Eerder stuurden de aandeelhouders aan op eind oktober en mogelijk zelfs pas begin november.

Coolblue mikt op een beurswaarde van enkele miljarden euro’s. Ingewijden spreken over een waardering van 3 tot 4 miljard euro.

Coolblue is in handen van oprichter Pieter Zwart en investeringsmaatschappij HAL. HAL gaat in ieder geval aandelen verkopen, maar topman Zwart mogelijk ook.

Zwart heeft vijftig procent van de aandelen, HAL 49 procent. De resterende aandelen zijn van CFO Daphne Smit, de Stichting Administratiekantoor Zonnestraal en Stichting Administratiekantoor Verwonderdelen. Die laatste is voor Coolblue werknemers.

‘Ik ben ontzettend trots dat we vandaag ons voornemen bekend maken om in oktober naar de Amsterdamse beurs te gaan: de volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue,’ zegt Pieter Zwart. ‘Ik heb heel veel zin om in de komende weken, samen met iedereen die erbij betrokken is, deze stap te gaan zetten.’

Op de foto Pieter Zwart met CFO Daphne Smit

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond