Deel dit artikel
-

Beursgang mediabedrijf gaat Donald Trump op korte termijn niet redden

Trump Media & Technology Group, eigenaar van Donald Trumps sociale mediaplatform Truth Social, staat op het punt om volgende week naar de beurs te gaan na jaren van juridische en regelgevende obstakels.

Trump krijgt een dominant belang in het beursgenoteerde bedrijf, met aandelen ter waarde van meer dan 3 miljard dollar tegen de huidige marktprijzen.

Maandag moet Trump evenwel een borg ter waarde van 454 miljoen dollar betalen in een lopende fraudezaak. Een rechter veroordeelde Trump vorige maand tot dat bedrag omdat hij door fraude jarenlang zijn financiële situatie gunstiger voorspiegelde aan zakenpartners.

Volgens zijn advocaten is de borg praktisch onmogelijk te realiseren. Zij zijn er niet in geslaagd om iemand te vinden die zich garant wil stellen voor de borgsom die Trump moet betalen.

Trump moet sowieso wachten voordat hij aanspraak kan maken op het geld dat hij verdient met de beursgang. Volgens de wet kan hij pas over zes maanden beschikken over het geld.

Een beursgang is pas mogelijk als de onderneming fuseert met een aparte beleggingsvehikel, een zogenaamde special purpose acquisition company (Spac). Dat bedrijf heeft sinds 2021 een notering aan de Nasdaq. Daarover is vrijdag gestemd.

Truth Social moet het vlaggenschip van het mediabedrijf worden, maar is als alternatief voor Twitter nooit echt van de grond gekomen. Het verlies bedroeg eind 2022 al tegen de 50 miljoen dollar aan. Daar kwamen vorig jaar nog eens tientallen miljoenen dollars bij.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond