Deel dit artikel
-

Beursgang Shopping.com levert 123 miljoen dollar op

De beursgang van prijsvergelijker Shopping.com op de electronische schermenbeurs Nasdaq lijkt een succes te worden. De beursgang levert het bedrijf 123,7 miljoen dollar op. Dat is meer dan verwacht.

De prijsvergelijker was al aan de hoge kant geprijsd. Aanvankelijk was de prijsrange tussen de 14 en 16 dollar per aandeel, maar later werd de bandbreedte verhoogd van 16 tot 18 dollar per aandeel. Uiteindelijk worden 6,9 miljoen aandelen geplaatst  tegen een prijs van 18 dollar per aandeel.

De aandelenplaatsing komt op een moment dat prijsvergelijkingssites zich in toenemende belangstelling mogen verheugen. Wat volgens meerdere partijen komt door het toenemende aantal breedband-aansluitingen, de toenemende populariteit van online zoekdiensten en van shopping online. Wat dat betreft lijkt de timing van de beursgang vrij gelukkig gekozen.

Shopping.com is gevestigd in Israel en biedt gratis, online prijsvergelijkingen aan that allows consumenten de gelegenheid bieden om producten, prijzen en online winkels te vergelijken. Het bedrijf verdient geld aan het doorverwijzen van klanten die komen van Shopping.com’s web sites. Concurrenten van Shopping.com’s zijn onder meer bedrijven als Nextag.com and BizRate.com. Maar ook Google en Yahoo hebben met Froogle en Kelkoo hun eigen prisjvergelijkers in huis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond