Deel dit artikel
-

‘Beursgang Zalando in oktober’

Modewinkel Zalando gaat waarschijnlijk in oktober naar de beurs. Daarmee zal het niet de miljard euro ophalen waar eerder sprake van was.

Volgens bronnen van persbureau Reuters stellen de aandeelhouders van Zalando hun verkoopplannen naar onderen bij. Volgens initiële plannen zouden ruim een kwart van de aandelen naar de publiek markt worden gebracht. Dat is nu teruggebracht tot ergens tussen de tien en vijftien procent.

De redenen voor terugschalen van de ambities zijn divers. Het sentiment rondom technologiebedrijven op de beurs taant. Daarnaast willen de aandeelhouders nog geen grote hoeveelheden van hun aandelen verkopen, omdat ze menen dat het bedrijf nog meer waarde kan worden.

Grootaandeelhouder Kinnevik, een Zweedse investeerder, bezit 36 procent van de aandelen Zalando en waardeert die op 1,8 miljard euro. Bij een beursgang waarbij tien à vijftien procent van de waardestukken worden vrijgegeven levert dat tussen de 380 en 570 miljoen euro op. Niet de ruim een miljard euro die men eerst voorzag.

De beursgang, waarvoor relevante marktinformatie vermoedelijk in september worden gepubliceerd, wordt begeleid door Credit Suisse, Morgan Stanley en Goldman Sachs.

Zalando boekte in het eerste kwartaal van 2014 een omzet van 501 miljoen euro.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Herman Appel

Interessante omzetcijfers. Maar aan Zooplus zien we wel dat het om meer dan omzet gaat. Niemand kan van omzet leveren zonder marge te maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond