Deel dit artikel
-

Beurskoers Reddit stijgt flink na beter dan verwachte cijfers

Discussieplatform Reddit presenteerde vanavond goede cijfers: de omzet groeide 48 procent naar 243 miljoen dollar, dubbel zoveel als het kwartaal ervoor. Het aantal dagelijkse actieve gebruiker groeide 37 procent naar 82,7 miljoen.

Wel was er nog een behoorlijk verlies van 575.1 miljoen dollar, tegen 69,9 miljoen een jaar eerder, maar dat hangt samen met de recente beursgang (pdf).

De koers van het aandeel steeg nabeurs met 17 procent.

Reddit werkte al jaren aan plannen om naar de beurs te gaan, maar dat werd steeds uitgesteld.

Het bedrijf maakte op Wall Street een klapper: de aandelen in het socialmediaplatform openden 38 procent boven de uitgifteprijs van 34 dollar. Aan het eind van de handelsdag waren ze zelfs ruim 50 dollar waard, een plus van bijna 48 procent. Maar de euforie was tijdelijk. Inmiddels schommelt de koers rond de 37 dollar.

Reddit is een groot forum waarop gebruikers berichten en linkjes over allerlei onderwerpen delen. Bijna een half miljoen Nederlanders maken er gebruik van. Sinds de oprichting in 2005 zijn al meer dan een miljard berichten geplaatst.

Het bedrijf probeert vooral geld te verdienen via advertenties en premiumabonnementen. Van de omzet komt 199 miljoen uit de VS en 43,2 miljoen uit andere landen.

Voor het komende kwartaal rekent het bedrijf op 240 tot 255 miljoen dollar omzet.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond