Deel dit artikel
-

Beurskoers Rocket Internet bereikt laagste peil

Het aandeel Rocket Internet heeft begin deze middag het laagste peil bereikt sinds de beursgang van de Duitse bedrijvenbouwer.

Om vijf voor een raakte de koers de 20,45 euro. Dat is een kleine tien procent minder dan gisteren. Het aandeel staat nu, halverwege de middag, 21,35 euro. Dat is 43 procent minder dan op de eerste handelsdag in oktober 2014 en 62 procent minder dan het hoogste punt in december 2014.

Er lijkt vandaag niet een aanwijsbare reden voor de scherpe koersdaling ten opzichte van gisteren. Het enige mogelijke verklaring is de melding van persbureau Reuters dat er eind deze maand weer een aantal mensen met vooraanstaande posities het bedrijf zullen verlaten.

Het is duidelijk dat het rommelt aan de top. Verscheidene werknemers op topposities hebben het bedrijf afgelopen maanden verlaten. De meesten van hen werkten al meerdere jaren bij Rocket Internet. Onder hen leidinggevenden van PR, Legal en Finance.

Ook zou CEO Oliver Samwer er een niet al te vriendschappelijke relatie op nahouden met topvrouw Cristina Stenbeck van grootaandeelhouder Kinnevik.

Rocket Internet verdient zijn geld met het bouwen van en investeren in startups. Hoe groter die worden en hoe meer die waard zijn, hoe hoger de waardering waartegen Rocket zijn aandelen kan verkopen. Dat gebeurt enerzijds aan strategische en financiële investeerders, anderzijds aan het publiek. In dat geval is er sprake van een beursgang. Het uitstellen van een beursgang, zoals met HelloFresh gebeurde, belemmert het verzilveren van investeringen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond