Deel dit artikel
-

‘Beveiliger Fox-IT wordt opgesplitst’

Werknemers van het bekende cybersecuritybedrijf Fox-IT uit Delft vrezen dat hun bedrijf ophoudt te bestaan. Het vertrek van directeur Inge Bryan duidt daar onder meer op.

Moeder NCC Group heeft het moeilijk en zou volgens ingewijden die met de Volkskrant spraken hebben besloten om het Nederlandse Fox-IT op te knippen. Fox Crypto, het bedrijfsonderdeel dat over de beveiliging van staatsgeheimen gaat, zal worden verkocht. Datzelfde geldt waarschijnlijk voor DetAct, waarmee banken financiële fraude kunnen opsporen.

De rest van het Nederlandse bedrijf wordt geïntegreerd in NCC Group, zeggen bronnen tegen de Volkskrant. De naam van het bedrijf gaat vermoedelijk ook verdwijnen.

Fox-IT werd eind jaren negentig opgericht door Ronald Prins en Menno van der Marel en was vooral gespecialiseerd in incident response, het bieden van ondersteuning na een hack.

Onder meer Proximus, de Universiteit Maastricht, industrieconcern VDL en voetbalbond KNVB deden een beroep op Fox IT. In 2015 kwam het bedrijf voor 135 miljoen euro in handen van het beursgenoteerde Britse NCC, waarna er steeds meer onenigheid kwam over de koers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond