Deel dit artikel
-

Beveiligers waarschuwen voor besmette Android apps

Google Play, de appwinkel voor Android, zit vol besmette apps. Niet minder dan vier online beveiligers hebben gebruikers gewaarschuwd voor malware die in apps is verstopt.

Beveiligingsbedrijf ESET waarschuwde gisteren dat mogelijk duizenden Nederlanders zeker acht gevaarlijke Android apps hebben gedownload. Die deden zich voor als nieuwsdienst of opruimapp. Eenmaal geïnstalleerd probeerden deze app inloggegevens van bankapps te bemachtigen. Google heeft de malafide apps inmiddels uit de Play Store verwijderd.

Malwarebytes ontdekte dat de AsiaHitGroup-malware verborgen zit in zeker zes apps die er aan de buitenkant volkomen normaal uitzien. Het gaat om een sms Trojan die alleen in Azië zou werken.

McAfee heeft in totaal 144 besmette apps ontdekt die tussen de 4,2 miljoen en 17,4 miljoen keer zijn gedownload. Veelal gaat het om gratis muziekspelers als Free Music MP3 Player. Deze apps zijn inmiddels verwijderd.

Anti-virusbedrijf Doctor Web is kwaadaardige code op het spoor gekomen in apps die ongemerkt websites en advertenties openen. De apps waren tussen de 2,3 miljoen en 11,7 miljoen keer gedownload.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond