Deel dit artikel
-

Bever: ‘Webwinkel nog te productgericht’

Buitenspecialist Bever erkent dat de online conversie beter kan. 75 procent van de omzet komt van de winkels, 25 procent uit online. “Tijdens corona is het aandeel wel toegenomen, maar wij konden het wegvallen van de winkelverkoop niet volledig opvangen,” zegt Marjolein Vendrig, marketingdirecteur van de keten.

En dat is ook niet de bedoeling. Klanten willen in de winkel geadviseerd worden en dus blijven de fysieke vestigingen belangrijk.

De website is nog te productgericht, erkende Vendrig. En dat terwijl het merk is teruggekeerd naar zijn roots. De merkuitstraling is op de voorgrond komen te staan. Het bedrijf nam afgelopen afgelopen najaar nadrukkelijk stelling tegen Black Friday door gratis outdoorkleding te laten repareren of onderhouden, zodat ze nog langer meegaan.

In vijftien Bever-winkels waren reparatie-experts ter plekke aanwezig om kleine reparaties uit te voeren. Er stonden lange rijen voor de winkels, aldus Vendrig. “We hadden hoge kosten, maar die hebben we voor lief genomen. Vanuit de klantrelateie vinden we dit soort acties belangrijk. We zijn een commerciële organisatie, maar we hopen dat de kernwaarden van het bedrijf tot de gewenste resultaten leiden.”

De formule lijkt te werken, met zeventien procent omzetgroei, ondanks stevige concurrentie van online partijen.

Bever wil meer met inspiratie gaan doen. Aan zelfgeproduceerde (Netflix) series is wel gedacht, “maar we willen dat langzaam opbouwen.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Roy

De website was vroeger ook stukken beter. Maar dat is met diverse migraties allemaal verdwenen vanwege efficiëntie en tijdsdruk. Net als verschillende features die pas jaren later terugkomen. Zo was mij wishlist gewoon helemaal verdwenen, dat kun je dan net zo goed bij bergfreunde bestellen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond