Deel dit artikel
-

Bezit e-bikes, e-scooters en LEV’s stagneert

Het percentage bezitters van e-bikes, e-scooters en LEV’s in Nederland stagneert op 43 procent. Het bezit steeg slechts 1%-punt ten opzichte van 2022. De toekomstige interesse in de aanschaf daalde ook. Er staat inmiddels voor 12,9 miljard euro aan deze vervoermiddelen in Nederlandse huishoudens, zo blijkt uit de E-bike Monitor.

Ruim vier op de tien (43%) Nederlanders van 18 jaar en ouder bezitten minstens één elektrische fiets, elektrische scooter of licht elektrisch voertuig (LEV). Dit zijn in totaal 6,3 miljoen Nederlanders. Het percentage bezitters steeg van 35 procent in 2020 naar 36 procent in 2021. Mede dankzij de coronapandemie groeide het percentage bezitters in 2022 naar 42 procent. Maar de markt lijkt verzadigd.

Het merendeel (65%) van Nederland is niet van plan om een e-bike, e-scooter of LEV aan te schaffen in de toekomst. In 2022 was dit nog 52 procent. Slechts een tiende (10%) van de Nederlanders wil binnen nu en één jaar een dergelijk vervoermiddel aanschaffen. Een kwart (25%) wil dat op langere termijn doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond