Deel dit artikel
-

Bezoekers SBE positief over e-business

De bezoekers van het Smart Business Event zijn het in grote meerderheid oneens met de stelling dat dotcom-bedrijven in Nederland geen kans van slagen hebben. Dat blijkt uit onderzoek van NIPO Interactive onder 112 bezoekers van de vakbeurs.

Ondanks de crisis onder de internetbedrijven neemt het strategisch belang van e-business en internet alleen maar toe, concluderen de onderzoekers. Dit komt tot uiting in de financiële budgetten voor internetactiviteiten. Ruim 86 procent van de ondervraagden gaf aan dat de budgetten gelijk zijn gebleven of zijn toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor. Slechts vijf procent zei te verwachten dat de budgetten het komend jaar zouden afnemen.

Dat deze investeringen hun vruchten gaan afwerpen staat voor de meeste ondervraagden als een paal boven water. Ruim drie op de vijf bezoekers denken dat bedrijven die actief zijn op het internet gemiddeld tien procent van hun omzet online zullen genereren. Meer dan de helft is het oneens met de stelling dat e-business de komende vijf jaar meer kost dan oplevert.

Op het strategische vlak blijkt technologie niet langer als drijvende factor van e-business te worden gezien. Van de ondervraagden was 64 procent het oneens met de stelling dat internettoepassingen ontstaan uit technische vernieuwingen en niet uit de behoeften van klanten. NIPO Interactive , een zelfstandig onderdeel van NIPO, ondervroeg uitsluitend personen die zelf werkzaam zijn bij een internetbedrijf. Zij bezochten het Smart Business Event in de RAI op 26 tot en met 28 november.

Deel dit bericht

6 Reacties

Sjoerd

Zo'n onderzoek zegt natuurlijk helemaal nul komma nul als je dergelijk onderzoek doet onder mensen die zelf werkzaam zijn in Internetwereld. Ik denk juist dat het interessant is om een dergelijk onderzoek te houden onder adverteerders en andere niet Internetbedrijven.

Burn Rate

Heb zelf ook het verzoek gekregen mee te doen aan dat onderzoek. Kreeg het via de mail(link naar de site) maar toen ik daar ben gaan kijken was de pagina niet correct. Het was wel de nipo pagina, alleen met een heel groot plaatje dat niet geladen kon worden. Dus na een paar dagen weer gaan kijken en weer hetzelfde; dus ik betwijfel deze resultaten. Zijn ze wellicht gewoon verzonnen?

Pieter Wilbrink

Sjoerd, je slaat de spijker op zijn kop. Aan dat smart business event doen alleen mensen mee uit de branch, en erger nog door adviseurs voor die branch. Zij verdienen hun brood aan deze wereld. Als je onder dotcommers zou vragen zou het al lager zijn, aan adverteerders en gebruikers van internet zou het weleens heel erg tegenvallen.Typisch zo'n beurs waar alleen consultants rondlopen die toch niets te doen hebben. De echte werkers en beslissingmakers gaan allang niet meer naar dit soort events. Die gaan tegenwoordig gewoon weer naar een voetbalwedstrijd met klanten.

Daniel

Wat ik dan niet begrijp is dat zo'n gerenomeerde organisatie als het NIPO zo'n dwaas onderzoek doet. En daarbij waren het niet alleen bezoekers van de SBE, maar ook exposanten die werden gevraagd. Quote: ' Slechts vijf procent zei te verwachten dat de budgetten het komend jaar zouden afnemen'. NATUURLIJK, die budgetten moeten hun richting op. Nee, onzinnig onderzoek wat jammer genoeg door elke publicist wordt opgenomen, Nu.nl, Emerce, Adformatie en de telegraaf, zonder de irrelevantie ervan in te zien.

Joke Bruijs

Mee naar voetbalwedstrijden… Joke weet nog dat zij door een grote detacheerder werd uitgenodigd voor een avondje Ajax. Viel dat even tegen. Niet door de detacheerder, een hele aardige man. Maar door de Arena. En de (geen) grasmat. En door Ajax. Wat een ellende. Wat een treurnis. Sindsdien nodigt Joke haar prospects weer uit op de zaak. Daar is de koffie beter — en goedkoper.

Hans Brat

SBE is een concept dat zichzelf instand houdt. Klant is leverancier en andersom. Zolang er teveel geld omgaat in deze sector heeft het recht van bestaan, misschien dat het weer een beetje aantrekt in 2002, maar zo kan het niet doorgaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond