Deel dit artikel
-

Bibit samengevoegd met Worldpay

Royal Bank of Scotland heeft betaalsystemen Worldpay en Bibit samengevoegd. De cominatie denkt samen sterker te staan en biedt 75 verschillende betalingsmethoden aan.

De combinatie Worldpay/Bibit gaat onder meer betalingsmethoden aanbieden als Discover in de Verenigde Staten, Carte Bancaire/Carte Bleue in Frankrijk, Nordea Solo en Dankort in Scandinavie, eNets in Singapore en offline banktransacties in Japan.

Worldpay, dat al onderdeel was van Royal Bank of Scotland, heeft zich van huis uit  met zijn betalingen altijd gericht op mkb bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, terwijl Bibit juist veel ervaring heeft in het afhandelen van de betalingen van grote bedrijven. Daarom vullen ze elkaar goed aan, aldus Worldpay/Bibit in een verklaring. Worldpay handelt circa 40 procent van al het betalingsverkeer van mkb-bedrijven af in het Verenigd Koninkrijk. Bibit heeft klanten als Expedia, Dell en NEC.

Worldpay werd vorig jaar trouwens ernstig in verlegenheid gebracht. Het bedrijf kreeg ineens te maken met de zwaarste aanval op haar systemen ooit. Daardoor verliep het betalingsverkeer niet zoals het hoorde. Met Bibit hoopt Worldpay mogelijk minder kwetsbaar te worden.

Het Nederlandse Bibit werd in mei ineens gekocht door de Royal Bank of Scotland. Naar verluidt betaalde de Schotse bank bijna 100 miljoen euro voor Bibit. Het grootste deel van het geld is gegaan naar venture capitalists zoals Residex en Continuum Group.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond