Deel dit artikel
-

Bigshopper neemt Conversify over

Bigshopper kondigt de overname aan van Conversify, een maker van software waarmee webwinkels hun conversie en omzet kunnen verhogen.

Directeur Robert Schippers maakte de overname door Bigshopper vanochtend bekend: ”We versterken onze marktpositie door webwinkels efficiëntere advertentie- en dataoplossingen te bieden.”

Zijn bedrijf is gespecialiseerd in Google Shopping en online prijsvergelijkers. Het is actief 21 Europese landen en helpt webwinkels adverteren in Google. Dat wordt steeds duurder, wat ten koste van de marges gaat. Winkels willen Google reclamekanaal echter niet volledig annuleren.

Met de technologie van Conversify aan boord wil Bigshopper zijn klanten meer laten verdienen aan de klik naar hun webwinkels. Smartsearch, bijvoorbeeld, is een zoekmachine voor de winkelsites die de zoekervaring van klanten verbetert. Shops kunnen eenvoudig filters instellen, synoniemen opnemen en promoties toevoegen aan de zoekresultaten, waardoor de zoekervaring op de website sterk verbetert.

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De verkopende partij is Bart Kappenburg. Hij is bekend van ondernemingen als Wieowie.nl en Oppassers.nl, die hij verkocht, en werkt op dit moment vanuit Inversive Media aan verhuurplatformen Kamer.nl, Huizenvinder.nl en Rent.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond