Deel dit artikel
-

Bijna 250 miljoen euro extra financiering voor Nederlandse scale-ups en startups

Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag tijdens het Startup-fest in Amsterdam samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) honderd miljoen euro aan extra financiering voor scale-ups bekend gemaakt. Ze krijgen daarmee hulp om hun activiteiten verder uit te bouwen.

Snelgroeiende bedrijven hebben vaak moeite om voldoende financiering uit de markt te halen. Het nieuwe fonds moet veelbelovende bedrijven helpen om door te groeien. Het Nederlands Investerings Agentschap (NIA), de voorloper van de Nederlandse investeringsinstelling Invest-NL, heeft dit nieuwe fonds opgezet en is betrokken bij de uitvoering.

In het fonds gaan marktpartijen naar verwachting nog eens honderd miljoen euro aan kapitaal investeren. Daarnaast komt er voor startups via de SEED Capital-regeling 49,5 miljoen euro beschikbaar aan financiering.

Binnen het nieuwe fonds voor scale-ups (honderd miljoen euro) is vijftig miljoen euro afkomstig vanuit de begroting van het ministerie van Economische Zaken. De andere vijftig miljoen euro zijn middelen uit het Europese Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Het Nederlands Investerings Agentschap (NIA), de voorloper van de Nederlandse investeringsinstelling Invest-NL, heeft dit fonds opgezet en is betrokken bij de uitvoering.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond