Deel dit artikel
-

Bijna 3000 iOS apps goed voor 1 miljoen dollar omzet per jaar

Bijna 3000 iOS apps zetten meer dan 1 miljoen dollar per jaar om. Dat concludeert marktvorser App Annie na eigen onderzoek. Het is een opmerkelijke mijlpaal tien jaar nadat Apple de App Store introduceerde.

In die eerste tien jaar werden er 170 miljard apps gedownload, waarvoor consumenten 130 miljard dollar neertelden. Daaronder zitten dan wel apps van Netflix, Pandora Radio en Spotify, die uiteraard maandelijks bedragen incasseren.

Bijna 10.000 apps hebben sinds 2010 elk zeker 1 miljoen dollar opgebracht. 2293 apps brachten vorig jaar alleen 1 tot 10 miljoen dollar op. Nog altijd levert iOS ontwikkelaars twee keer zoveel op als Google Play. Opmerkelijk, want iOS heeft een marktaandeel van 30 procent.

In veel landen hebben gebruikers al gauw 100 apps geïnstalleerd op iOS. Daarvan worden er 40 elke maand actief gebruikt. Grootverbruikers zijn te vinden in onder meer Frankrijk, Indonesië en Zuid Korea. De meeste groei qua bestedingen komt van Azië. De VS staan bovenaan, maar China volgt met 27 miljard dollar omzet.

Vooral games brengen veel op, onder meer door in-app aankopen. Terwijl maar 31 procent van alle downloads games betreffen

In de komende jaren zal er nog meer worden uitgegeven aan apps. App Annie denkt dat in 2022 75,7 miljard dollar zal worden besteed tegen 42 miljard nu.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jan de Jong

Aan mij zullen ze niet veel verdienen. Apple sowieso niet, omdat ik een Android-apparaat heb, maar de aanbieders van Android-apps evenmin, want ik installeer principieel geen apps op dat ding. Helaas moet ik zo’n (on)ding hebben om bereikbaar te zijn – opgedrongen door de maatschappij – maar ik doe er zo weinig mogelijk mee. Bellen dus, soms reageren op een sms als iemand ineens een sms stuurt in plaats van terugbelt, als het echt niet anders kan een mailtje en soms zoek ik onderweg wat op op een website. Mailen gaat op de pc tien keer zo snel, dus met je dikke vingers op die kleine knopjes proberen te tikken, is pure tijdverspilling. En onderweg opzoeken op internet mondt meestal ook uit in een drama, omdat de websites vaak zijn uitgekleed en je slecht overzicht hebt van het geheel. Bovendien: een URL of zoekterm intikken is net zo’n ramp als een mailtje schrijven. Wie verder wat te melden denkt te hebben, kan dat gewoon op z’n website aanbieden. Zo niet, jammer dan. O ja, omdat ik geen horloge draag, kan een mobieltje dienen als klok. Je ziet ook wel mensen foto’s maken met zo’n ding. Dat heb ik zelfs nog nooit uitgeprobeerd. Ik vrees dat mobieltjes zonder camera niet eens meer bestaan, maar toegegeven, dat heb ik niet onderzocht. Ik heb drie echte camera’s, verschillende systemen voor verschillende doeleinden. Daar kan zo’n mobieltje nooit tegen op.

MC

@ Jan: stop met eten van bitterballen en drinken van azijn…

Jan de Oud

@Jan Hahaha wat een treurig leven. Manmanman wat zwaar, haha

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond