Deel dit artikel
-

Bijna helft Amerikanen gebruikt zoekmachine

Bijna veertig procent van de Amerikanen (het equivalent van 114,5 miljoen mensen) heeft in de maand januari gebruik gemaakt van een zoekmachine. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van Nielsen/Netratings over de maand januari.

Het is wellicht weinig verrassend dat Google zowel thuis als op het werk de meest gebruikte zoekmachine was in januari. Maar liefst 59,3 miljoen Amerikanen gebruikten Google, gevolgd door Yahoo!. Dat was goed voor bijna dertig procent van alle zoekopdrachten. MSN was goed voor plaats drie.

Hoofdreden voor Amerikanen om zoekmachines te gebruiken is dat ze ook daadwerkelijk relevante informatie boven tafel kunnen krijgen. Een andere reden is dat zoekmachines informatie ook geloofwaardiger zouden maken.

Dat Google het meest gebruikt wordt, heeft volgens eMarketer te maken met de kwaliteit van het gebodene. Google maakte onlangs bekend dat het maar liefst zes miljard internet-pagina's heeft geindexeerd.

Wat zoeken mensen precies? Uit gegevens van Google over januari 2004 blijkt dat Ferrari het meeste gezochte merk was in 2003, gevolgd door Sony, BMW en Disney. Ferrari en Sony waren ook al de meest gezochte merken in 2002.

Overigens is de kans groot dat er binnenkort een grote verschuiving waar te nemen is in het gebruik van zoekmachines. Tot voor kort maakte Yahoo! ook gebruik van de zoektechnologie van Google. Maar onlangs maakte het bekend dat het af wil van Google. Yahoo! verkiest de zoektechnologie van Inktomi boven die van Google.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond