Deel dit artikel
-

Bijna zestigduizend webwinkels in Nederland

Het aantal webwinkels groeit zo snel dat er in 2015 meer digitale dan fysieke winkels in Nederland zijn. Eind 2013 waren er 59.320 online shops, die vooral heel veel kleding en sierraden aanbieden.

Onderzoek van Casengo laat zien dat er bijna zestigduizend webwinkels zijn, waaronder heel veel kleintjes. Er is enkel gekeken naar winkels die fysieke producten verkopen. Downloadsites en pure dienstenleveranciers tellen niet mee.

Het aantal shops is in een jaar tijd met 31 procent gestegen.

Daarvoor wordt geen verklaring gegeven, maar het ligt voor de hand dat het MKB afgelopen jaar op grote schaal online is gegaan met een e-commercepakket. Een op de vijf winkels draait namelijk op een systeem als SEOshop, Mijnwebwinkel en Biedmeer. Een kwart draait op CMS’en als WordPress en Magento, aldus Webwinkelweblog.

Casengo laat ook zien hoe het aantal webwinkels zich ontwikkelt ten opzichte van fysieke winkels. Bij de huidige trend zijn er in 2015 meer online shops dan bakstenen zaken.

Onderzoeker Casengo is een leverancier van digitale hulpmiddelen om klantenservice te bedrijven op het web, ook bij webwinkels. Het ontving http://www.emerce.nl/nieuws/henq-investeert-15-miljoen-casengo onlangs 1,5 miljoen euro groeigeld van investeerder HenQ.

Marktonderzoeker Forrester schat in dat online research een heel belangrijke factor wordt voor de fysieke retail: 44 procent van de verkopen wordt beïnvloed en vooraf gegaan door vooronderzoek op het web.

Foto: Sjoerd Lammers (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Marinus van den Elshout

Kijk, daar heb ik wat aan. TOPSTUK !

En is er dan een lijst van die 60.000 webwinkels? (In ieder geval met URL’s?), Ik ben voor mijn mensen opzoek naar een ‘leadlijst’ waar vanuit geaquireerd kan worden…. bij de KVK wordt je van uitreksels niet heel veel wijzer. :/

Priscilla - Fleur

Kijk, dat is nog eens goed nieuws voor ons als PSP!

Marinus van den Elshout

Als iemand trouwens een tip heeft hoe je uberhaupt tewerk gaat om een lijst van 60.000 shops te vergaren, dan houd ik me aanbevolen.

De paar “top 100” lijstjes die online staan zetten geen zoden aan de dijk. Heb de heren van Casengo gesproken, maar die laten er niets over los.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond