Deel dit artikel
-

Binance-oprichter CZ zit voorlopig vast in de VS

Changpeng Zhao, de oprichter van cryptobeurs Binance, mag de VS voorlopig niet verlaten. Hij zou terugkeren naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar zijn vrouw en kinderen wonen, maar een districtsrechter heeft zijn vrijlating voorlopig opgeschort.

Binance-oprichter Changpeng ‘CZ’ Zhao moet in de VS blijven, althans voorlopig, aangezien een federale rechter nog moet bepalen of hij het land mag verlaten.

Zhao pleitte vorige week schuld aan het overtreden van de Amerikaanse Bank Secrecy Act en nam ontslag als CEO van Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs qua volume. De beurs zelf heeft een boete van 4,3 miljard dollar gekregen en moet nu regelmatig verantwoording afleggen.

Onder meer is gebleken dat Binance cryptotransacties met organisaties als Islamitische Staat, Hamas en Al Qaeda toestond en naliet hiervan melding te maken bij de Amerikaanse autoriteiten.

Aanvankelijk zou de topman op borgtocht worden vrijgelaten tegen betaling van 175 miljoen dollar. Zhao zette 15 miljoen op een trustrekening en liet drie garantstellers meer dan 5 miljoen aan onderpand betalen.

Zhao wordt geconfronteerd met een gevangenisstraf van een paar maanden tot maar liefst 10 jaar, hoewel Zhao in beroep kan gaan tegen elke straf langer dan 18 maanden. De Verenigde Arabische Emiraten hebben geen uitleveringsverdrag met de VS en gevreesd wordt dat hij niet meer terugkeert.

Foto Aevozer (Creative Commons)

Deel dit bericht

1 Reactie

Freek

Bizarre wereld,

Zonder Amerika waren al die (criminele)bewegingen er nooit geweest. En zij veroordelen nu iemand omdat hij een exchange heeft waar miljoenen mensen gebruik van maken en dus ook enkele criminele organisaties (Die overigens ook gebruik maken van het Amerikaanse banksysteem).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond