Deel dit artikel
-

BinckBank krikt resultaat op

Online broker BinckBank sluit het eerste kwartaal van 2018 af met een resultaat na belastingen van 8,5 miljoen euro. Dat is heel wat meer dan de 1,3 miljoen van een jaar geleden.

Vanaf dit kwartaal rapporteert BinckBank overigens geen gecorrigeerd resultaat meer, maar alleen het zogeheten IFRS-resultaat (pdf).

De totale inkomsten uit operationele activiteiten over de eerste drie maanden van 2018 kwamen uit op 39,6 miljoen euro, 1 procent lager dan het vergelijkende kwartaal vorig jaar. De netto-renteopbrengsten stegen met 7 procent tot 7,9 miljoen ten opzichte van 2017.

De operationele lasten over het eerste kwartaal bedroegen 28,2 miljoen, 22 procent lager ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

In de eerste drie maanden van 2018 verwerkte BinckBank 2,7 miljoen transacties. Dat is 29 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In februari lanceerde de online broker Binck Sparen. Daarmee biedt BinckBank, in samenwerking met een Duitse spaarbemiddelaar, naar eigen zeggen een ‘uniek en veilig platform’ voor Nederlandse spaarders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond