Deel dit artikel
-

Winst BinckBank fors omhoog

Online broker BinckBank behaalde het afgelopen half jaar een nettowinst van 22,2 miljoen euro tegen 2,1 miljoen een jaar geleden. Daar zat wel een boekwinst bij door de verkoop van het belang in Think ETF Asset Management.

Het geadministreerd vermogen is in het afgelopen half jaar gestegen tot 26,8 miljard (pdf). De dienstverlening aan zelfstandig vermogensbeheerders heeft gedurende het tweede kwartaal een mijlpaal bereikt van 10 miljard.

Het beheerd vermogen is bijna stabiel gebleven op een niveau van 1 miljard euro. Het beheerd vermogen van Alex Vermogensbeheer kwam aan het einde van het eerste halfjaar uit op 883 miljoen.

De volatiele markten in met name de eerste maanden van dit halfjaar droegen bij aan de hogere transactieaantallen. De transactieaantallen namen in het eerste halfjaar van 2018 met 29 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Gedurende het eerste halfjaar van 2018 lieten de maandelijkse transactieaantallen in Italië en België zelfs recordhoogtes zien.

Binck lanceerde in februari Binck Sparen. Het geadministreerd vermogen van dit onderdeel is bedraagt nu zo’n 5,8 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond