Deel dit artikel
-

BinckBank neemt het Nederlandse fintechbedrijf Pritle over

BinckBank neemt het Nederlandse fintechbedrijf Pritle over. Deze online vermogensbeheerder wil geautomatiseerd vermogensbeheer toegankelijk maken voor grote groepen Nederlandse beleggers.

Voor de overname van de bedrijfsactiviteiten betaalt BinckBank 12,5 miljoen euro, waarvan 7,5 miljoen in contanten en een bedrag van 5 miljoen in aandelen BinckBank.

Pritle biedt volgens BinckBank een ‘unieke combinatie van schaalbare hoogwaardige technologie en een gedreven start-up cultuur’ die aansluit bij zijn online dienstverlening voor Laten beleggen-oplossingen.

Beleggers kunnen al met een tientje beginnen en zelf een tijdpad en doel uitzetten. Ze worden daarbij begeleid met visualisaties en geautomatiseerde aanbevelingen.

Pritle heeft circa 60 miljoen onder beheer van 6.500 klanten met een team van 28 medewerkers dat in geheel in dienst treedt bij BinckBank. Voormalig CEO en oprichter Thomas Bunnik gaat zich focussen op de uitbreiding van de vermogensbeheerdienst-verlening in Europa. Pritle is momenteel actief in Nederland, België, Oostenrijk en Zwitserland.

Foto Guido van Nispen

Deel dit bericht

1 Reactie

Arnoud - Orangedotcom

Erg mooie prestatie! Zeker als het bedrijf pas 2 jaar geleden is opgericht.

Wat is me afvraag, hoe komt een start-up en relatief onbekend bedrijf als dit nu al aan 60 mln euro onder beheer? Dat is dus een kleine €10.000 per klant. Hoe komen ze zo snel aan dit vertrouwen?
Je kunt vanaf €10 starten zie ik, dus had juist heel veel klanten met kleine inleg verwacht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond