Deel dit artikel
-

Bing voortaan vaste zoekmachine Siri

Apples spraaktechnologie graaft voortaan niet meer in Google, maar in Microsofts zoekmachine Bing, naast Twitter en Wikipedia. Dat maakte Apple gisteren bekend tijdens haar ontwikkelaarscongres.

Apple lijkt zich steeds meer te willen distantiëren van Google, nu dat bedrijf met Android een geduchte concurrent aan het worden is. Eerder al besloot Apple om niet langer gebruik te maken van de kaarten van Google.

Bing is nog altijd een bescheiden speler op de zoekmarkt met een marktaandeel van 17,3 procent in de VS versus 65,5 procent voor Google.

Toch durft Apple Google nog niet geheel terzijde te schuiven. Google blijft de standaard zoekoptie voor de browser Safari in het aanstaande iOS7.

Met de integratie van Bing in Siri zou het marktaandeel voor Microsoft wel eens kunnen stijgen. Ook Facebook sloot een overeenkomst met Microsoft voor de nieuwe zoekoptie. Als Facebook het antwoord in het eigen netwerk niet kan vinden, wordt de vraag doorverwezen naar Bing. Bing vormt ook de basis van de zoekmotor van Yahoo.

Deel dit bericht

2 Reacties

WebshopAdvies

Erg jammer, volgens mij zoekt niet iedereen zonder reden met Google. Dat de maps van Google verdwenen van my IPAD heeft er al voor gezorgd dat ik de maps functie van Apple in ieder geval niet gebruik. Nu kan ook Siri de prullenbak in…

Wim

Bing is voor mensen die houden van zoeken, Google voor mensen die houden van vinden…. Google Rules !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond