Deel dit artikel
-

Binnenkort retourpinnen

Wellicht nog voor de zomer moet het voor winkels mogelijk worden om te retourprinnen. Bij het ruilen van artikelen krijgen consumenten het geld op de rekening teruggestort.

Volgens Henk Kok, directeur van Detailhandel Nederland, zou het systeem nog voor de zomer kunnen werken, maar bankorganisatie Currence laat weten dat de mogelijkheid alleen wordt onderzocht. De implementatie is nog behoorlijk complex.

Retourpinnen is volgens Kok handig als je bijvoorbeeld alleen maar naar de supermarkt bent gekomen om lege flessen in te leveren. Bij de kassa wordt dan de emballagebon naar je betaalpas ‘verzilverd’. “Of wanneer blijkt dat het trainingspak voor je zoon toch een maatje te groot is en je het voor een goedkoper model wilt ruilen”, zegt Kok tegen het Nederlands Dagblad.

De nieuwe mogelijkheden zijn te danken aan de komst van de EMV-chip (Europay MasterCard Visa). Niet alleen retourpinnen komt volgens Kok binnen handbereik, ook offline-pinnen en pre-paid pinnen.

Deel dit bericht

4 Reacties

R Edelschaap

Dacht dat ik pas had vernomen dat een aantal winkels dit al aan het uitproberen zou zijn. Het is wel veel veiliger voor zowel de klant als de winkel. Hoe minder cash er in de winkel aanwezig is, hoe beter natuurlijk.

Zou offline of pre-paid pinnen overigens niet het chippen gaan vervangen?

Hasselaar

Het wordt inderdaad eens tijd voor ontwikkeling in de pin pas. Het is nog echt eenrichtingsverkeer en het zou inderdaad mooi zijn om ook te kunnen ontvangen…

J.Bouwmeister

Ze lijken wel niet goed wijs,dit is een omzetverlagende maatregel.
Er is maar een oplossing en dat is om de straffen van overvallen
zodanig te verhogen en eventuele gevangenis straffen echt met
water en brood oplossen.
Het lijkt dan wel onmenselijk,maar als men dat niet wil moet
men maar zorgen dat ze geen strafbaar feit plegen

Jeroen Nas

Ik denk dat sommige reacties voortkomen uit onbegrip van wat retourpinnen is: bij retouren gaat er juist geld de winkel uit. Retourpinnen draagt er dus aan bij dat er meer geld in de winkel blijft.
Ik denk overigens dat dat geen enkele invloed op het aantal overvallen heeft. Deze functie maakt het leven van retailers en consumenten gewoon een beetje beter: een optie er bij om samen zaken af te handelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond