Deel dit artikel
-

Bitcoin naar 9000 dollar

Bitcoin heeft een nieuw record gebroken. Zondag bereikte de virtuele munt een waarde van 9093 dollar.

Het tempo waarmee de volgende 1000 dollar wordt bereikt neemt toe. Er waren ooit 1789 dagen nodig om een waarde van de eerste 1000 dollar te bereiken, de sprong van 8000 naar 9000 dollar duurde nog geen negen dagen. Dat is overigens geen record. De 6000 dollar werd in nog geen acht dagen bereikt.

Waarschuwingen van analisten, onder wie de belangrijkste strateeg van Deutsche Bank, lijken geen enkele invloed meer de hebben op de koers.

Hedgefondsmanager Mike Novogratz voorspelde een dezer dagen dat de cryptomunt het jaar op 10.000 dollar zal eindigen. Keine dipjes worden hooguit nog veroorzaakt door bijvoorbeeld de annulering van de softwareupgrade bitcoin 2x, die bitcointransacties sneller moet maken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Floris Frieswijk

Leuk voor de mensen die iets kopen dat stijgt in waarde, maar realiseer je wel dat om op het hoogste punt te moeten komen, er heel veel mensen Bitcoins moeten hebben. Na dat hoogste punt neemt de waarde dus af….voor al die mensen die het op dat moment hebben. 🙂 Gezien het algemene gebruik, wat koploper NB in NL lijkt te bevestigen, gaat het dan vooral om criminelen. Who cares. Maar alle opportunisten dus gewaarschuwd.

Freddy

Momenteel worden er dagelijks 144 blokken aan de blockchain toegevoegd. Zo komen er dagelijks slechts 1.800 Bitcoins bij, goed voor meer dan $20 miljoen. Indien de vraag naar Bitcoins dus boven $20 miljoen ligt, stijgt de prijs automatisch.

Van de 16,7 miljoen gemijnde Bitcoins zijn er volgens History of Bitcoin 10,8 miljoen gekocht toen Bitcoin nog onder $15 noteerde. Dat betekent dat deze eigenaars bij iedere stijging van 0,125% hun inleg zien verdubbelen. 13,8 miljoen Bitcoins werden gekocht voor de bodem van 2015 op $216 en maar liefst 16 miljoen Bitcoins werden gekocht voor december 2016 aan een prijs onder $800.

Met andere woorden: Heel veel Bitcoins zitten in sterke handen die geen intentie hebben om te verkopen zolang de prijs blijft stijgen. 97% van alle Bitcoin wallets vechten op dit moment voor 3% van het aanbod.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond