Deel dit artikel
-

Bitcoin duikt onder de 6000 dollar

De waarde van de Bitcoin is vandaag heel even onder de 6000 dollar gedoken, 2 procent onder het laagste niveau van 2018. De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten is minder dan 200 miljard.

Ether, de nummer 2 op de cryptomarkt, heeft met 264 dollar de laagste waarde sinds november 2017 bereikt. De nummer 3 XRP heeft 90 procent van zijn waarde verloren sinds het hoogste niveau van 3 dollar in december.

De zogenoemde bull run van vorig jaar lijkt niet meer terug te keren. Cryptobeleggers waren even enthousiast toen de waarde van de Bitcoin onlangs de 8000 dollar passeerde, maar daarna daalde de koers weer even hard naar het huidige niveau. Aanleiding voor de kortstondige opleving was onder meer het nieuws dat BlackRock, ’s werelds grootste asset manager, zeer positief is over de potentie van cryptomunten.

Als de waarde nog verder daalt, wordt dat een probleem voor de cryptodelvers. De kosten voor het delven van nieuwe cryptomunten worden dan niet meer terugverdiend.

Deel dit bericht

5 Reacties

M.

De hele cryptocoinmarkt gaat eraan. Het is over en uit.

Bram

Het is 1 grote grap. Er wordt op een onwijs grote schaal gefraudeerd en langzaam begint iedereen in te zien dat het een grote bubbel is. Iedereen uitstappen voordat het te laat is!!

Arie

Komt wel weer goed.

M.

@Arie
Komt niet goed. Bram heeft gelijk dat er veel gefraudeerd wordt. Ik draai zelf al een hele tijd mee in de cryptomarkt en de koersen worden continu gemanipuleerd. Dat ze er maar snel een einde aan maken.

Laat ik er wel bij zeggen dat ook op de aandelenmarkt veel gemanipuleerd wordt met algoritmes.

Wim - Fertile Ground

Dit soort koersverlopen krijg je wanneer mensen investeren in iets wat ze fundamenteel niet begrijpen. En bedriegers zijn er omdat er mensen zijn die bedrogen willen worden. Echter met crytpo geld en de onderliggende technologie (blockchain) is echter niets mis. De hype is eraf en langzamerhand zullen deze technologieën meer mainstream gaan worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond