Deel dit artikel
-

Bitcoin en Ether in vrije val

De Bitcoin en Ether lijken opnieuw in een vrije val geraakt. Zaterdag bereikte de koers van de Bitcoin zelfs 18.000 dollar, een niveau dat analisten enkele weken terug niet voor mogelijk hielden. De Ether daalde tot 900 dollar.

Verschillende analisten houden er rekening mee dat prijs van de Bitcoin nog veel verder zou kunnen dalen, zelfs tot 13.000 dollar, wat neerkomt op een daling van meer dan 80 procent ten opzichte van het hoogste punt ooit in november 2021. Die daling is vergelijkbaar met de crash van 2018.

De waarde van alle cryptomunten ligt momenteel rond de 835 miljard dollar tegenover 3 biljoen op het hoogtepunt van de markt.

Oorzaak van de instortende markt is nog steeds de oplopende rente. Daardoor worden minder risicovolle beleggingen, zoals obligaties, interessanter.

Wat ook bijdraagt aan de nervositeit is dat allerlei cryptobedrijven in de problemen zijn gekomen. Door de hard dalende waarde lijkt crypto-bank Celsius failliet te gaan. Crypto-hedgefonds Three Arrows Capital is ook in zwaar weer terechtgekomen. 3AC investeert geleend geld in cryptobedrijven, maar zou nu onvoldoende onderpand hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond