Deel dit artikel
-

Bitcoin halving leidt tot massale verkoop mijncomputers

Ongeveer 6000 oudere bitcoin-mijnmachines in de VS zullen binnenkort naar een magazijn in Colorado Springs worden verscheept, waar ze zullen worden vernieuwd en doorverkocht aan kopers in het buitenland die willen profiteren van bitcoin mijnbouw in goedkopere omgevingen.

Groothandel SunnySide Digital verwacht nog meer verouderde apparatuur te ontvangen nu de zogenoemde halving aanstaande is. Vanaf eind april krijgen bitcoindelvers een lagere beloning voor hun bitcopns, tenzij de koers flink stijgt.

Voor het delven van bitcoins wordt enorm veel stroom verbruikt, en mijnbouwbedrijven, waaronder beursgenoteerde reuzen Marathon Digital Holdings en Riot Platforms, zullen de kosten moeten verlagen. Hun oudere computers kunnen nog steeds winst opleveren, maar waarschijnlijk niet in de VS. Veel van de apparatuur gaat naar landen als Ethiopië, Tanzania, Paraguay en Uruguay.

Volgens een schatting van Ethan Vera, chief operating officer bij Luxor Technology in Seattle, verhuizen zo’n 600.000 computers uit de zogenoenmde S19-serie naar het buitenland.

De halving vindt elke vier jaar plaats om de harde limiet van 21 miljoen tokens te behouden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond