Deel dit artikel
-

Bitcoin knalt door de 15.000 dollargrens

Het bitcoinfeest kan niet op. Van ‘amper’ 6000 dollar vorige maand, heeft de koers zojuist de 15.000 dollargrens (12.718 euro) bereikt.

Speculanten drijven de de prijs steeds verder op, ondanks zeer pijnlijke bedrijfsongelukken. Zo is bij marktplaats NiceHash geld geroofd. Het gaat mogelijk op een waarde van 67 miljoen dollar. De website van deze marktplaats is 24 uur stilgelegd.

De waarde van 15.000 dollar werd rond 11 uur Nederlandse tijd bereikt uren nadat de grens van 14.000 dollar was gepasseerd. Bitcoin als geheel is nu meer waard dan de twintig grootste fondsen aan de S&P 500. Steeds meer experts waarschuwen echter voor een spoedige meltdown.

Vanaf volgende week wordt er ook in futures gehandeld. Met die futures kan worden ingespeeld op de koersbewegingen van de Bitcoin. Beleggers hoeven de Bitcoin zelf niet te bezitten.

Dit bericht is 17 keer gedeeld

2 Reacties

Freddy

Momenteel worden er dagelijks 144 blokken aan de blockchain toegevoegd. Zo komen er dagelijks slechts 1.800 Bitcoins bij, goed voor meer dan $20 miljoen. Indien de vraag naar Bitcoins dus boven $20 miljoen ligt, stijgt de prijs automatisch.

Van de 16,7 miljoen gemijnde Bitcoins zijn er volgens History of Bitcoin 10,8 miljoen gekocht toen Bitcoin nog onder $15 noteerde. Dat betekent dat deze eigenaars bij iedere stijging van 0,125% hun inleg zien verdubbelen. 13,8 miljoen Bitcoins werden gekocht voor de bodem van 2015 op $216 en maar liefst 16 miljoen Bitcoins werden gekocht voor december 2016 aan een prijs onder $800.

Met andere woorden: Heel veel Bitcoins zitten in sterke handen die geen intentie hebben om te verkopen zolang de prijs blijft stijgen. 97% van alle Bitcoin wallets vechten op dit moment voor 3% van het aanbod.

Door de het vele fluctueren acht ik de kans vrij klein dat Bitcoin ooit een betaalmiddel wordt. Ook Steam heeft bitcoin uitgesloten als betaalmiddel:

“Klanten van gameplatform Steam kunnen niet langer betalen in bitcoins. Dat heeft Valve bekendgemaakt. De reden is dat de bitcoin te veel in waarde fluctueert, waardoor prijzen voor games van dag tot dag te veel verschillen. Ook de transactiekosten zijn teveel gestegen.”

bert

60% van de inleg gaat op aan stroom. Nuf said…. Niemand die de dollars heeft klaarliggen op het moment dat je wilt cashen. Doe dat dus nu, anders ben je te laat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond