Deel dit artikel
-

Bitcoin verliest 17 procent van zijn waarde

Dat de cryptomunt meteen al op de eerste werkdag van het nieuwe jaar in een vrije val zou terechtkomen werd niet verwacht, maar maandag verloor Bitcoin 17 procent van zijn waarde nadat dit weekend even 34.000 dollar was aangetikt.

Inmiddels is er weer sprake van een licht herstel. De Bitcoin staat op iets meer dan 31.000 dollar. Twee jaar geleden werd als hoogste waarde 20.000 dollar genoteerd.

De correctie is de grootste sinds maart afgelopen jaar, en er wordt rekening mee gehouden dat de Bitcoin nog verder zal vallen. In december steeg de waarde 50 procent. De rally van de laatste dagen had een louter speculatief karakter.

De meeste analisten verwachten een correctie van 30 procent, vergelijkbaar met de koers van 2016 en 2017. De grootste correctie begin 2018 zorgde voor een ontnuchtering die twee jaar aanhield.

Foto Pexels

Deel dit bericht

6 Reacties

Jeroen de Vries

Altijd maar rapporteren over negatief sentiment en nieuws t.a.v. Bitcoin en cryptomunten. Jullie gaan weer lekker mee in de negativity bias van de media. Het feit dat BTC een extreem goed jaar achter de rug heeft en vele analisten rekening houden met een nieuwe bull run wordt hier totaal achterwege gelaten in dit artikel en er wordt eenzijdig gerapporteerd op het feit dat BTC een keer weer kleine correctie meemaakt. Waar is het nieuws dat BTC de afgelopen 60 dagen nog steeds zo’n 100% in waarde is toegenomen en dat vele grote institutionele beleggers zijn ingestapt en BTC echt mainstream is geworden?

Jan Libbenga (Emerce)

‘Het feit dat BTC een extreem goed jaar achter de rug heeft en vele analisten rekening houden met een nieuwe bull run wordt hier totaal achterwege gelaten in dit artikel en er wordt eenzijdig gerapporteerd op het feit dat BTC een keer weer kleine correctie meemaakt.’

Dan heb je het een en ander gemist, onder meer dit artikel

https://www.emerce.nl/nieuws/2020-heropstanding-bitcoin

Toen de koers spectaculair omhoog ging, hebben we dat keurig gemeld, maar als de koers in een vrije val komt, is dat ook nieuws dat we moeilijk kunnen negeren.

Barb

De reden waarom Bitcoin in een ‘vrije val’ terecht kwam, was manipulatie in de markt. Er moesten zo snel mogelijk en zoveel mogelijk posities geliquideerd worden. Het laat weer goed zien hoe hoe sterk de boel gemanipuleerd wordt.

Wim

Ik ben het niet eens met Jan dat zowel een bitcoin koersstijging als een koersdaling nieuws is. Dan kunnen we wel bezig blijven zeg… vrijwel elke dag maakt BTC een absurde koerssprong en soms volgt daarop een gekke daling. Die munt is al moeilijk serieus te nemen, zeker niet als betaalmiddel (want niet bruikbaar), laat staan dat de koersbeweging hout snijdt. En koersbewegingen zijn zeker niet iets om te rapporteren door Emerce. BTC heeft weinig met online ondernemen te maken.

Is het nu al weer komkommertijd of zo??

Jan Jaap

Jeroen heeft gelijk. Dat negatieve sentiment overheerst. Qua positieve kant schrijf je over een heel jaar, terwijl die ene dag van 17% blijkbaar de volle aandacht in een artikel ook nodig heeft. En dan is het nu 5 januari een dag verder. En zo volatiel als de Bitcoin is, is die 17% al weer teruggehaald en staat op moment van schrijven dat cryptomuntje alweer te schuren tegen de 34.000 dollar.

Bitcoin verdient het er anders over te schrijven. Niet op het ene moment maar over periodes. Periodes van stijging en eventuele plotselinge stevige dalingen, maar kort kijken naar een dag werkt niet alhier.

bert

Het blijft piramideschema, 2.0 weliswaar, achter rookgordijn, maar voldoet aan alle criteria. Met een verschil: Van iedere ingelegde euro, verdwijnt 70ct aan serverwarmte. Dat waardeverlies moet iemand in het circus nemen. Vorig jaar waren dat late private instappers, nu valt de schade voor hun als ze dit jaar cashen mee omdat institutionele beleggers zo dom zijn massaal in te stappen. Gelukkig malen die niet om miljoentje verlies.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond